Agenda

Alle activiteiten vinden momenteel online plaats op de Discord, tenzij anders vermeld. De Discord is te bereiken via: https://discord.gg/nprzmG

Elke woensdag

Wekelijks zijn er op woensdag twee gezamenlijke studiemomenten, van 15.00 tot 17.00 en van 19.30 tot 21.30. Je vindt de studiemomenten op het Discordkanaal ‘NNPloeteren’. Hier kunnen leden die daar motivatie uit putten samen studeren of elkaar vragen stellen over de stof.

14 november: Start Sinterklaasproject

Dichtpietjes opgelet: vanaf zaterdag 14 november is de Sint weer in het land! Schuilt er in jou geen poëtisch genie? Geen paniek! Scheefrijm, net-niet-rijm, compleet gebrek aan metrum: daarin zit nou juist de kracht van een goed sinterklaasgedicht. Stuur jullie leukste, grappigste of lelijkste schrijfsels naar nnpromotie@gmail.com of stuur ze naar een van onze sociale mediakanalen, dan worden ze anoniem in de Instagram story van @nnplaatjes gedeeld.

24 november: Start verkoop NNP-trui

De lancering van onze merchandise is een feit! Wanneer ome DUO weer langs is geweest is het tijd om het ervan te nemen. Trakteer jezelf of een ander op een lekkere zachte trui om de winter mee door te komen. Om 20.00 krijgen jullie een mailtje met daarin de benodigde info om te kunnen bestellen. Wees er op tijd bij want op is dus, nouja… op.

27 november: Top 2000-borrel

Op vrijdag 27 november houden we een borrel om de perfecte Top 2000-inzending te maken. Vanaf 20.00 beginnen we!

28 november: Deadline aanmelden NNPakjesavond

Zie de activiteit van 11 december.

30 november: Pubquiz

Op maandag 30 november verdedigen we de eer der Leidse neerlandici in een pubquiz met verschillende andere talige studieverenigingen. Om 19.00 beginnen we. Meer info over hoe en waar volgt!

3 december: Sinterklaasborrel

Op 3 december gaan we weer online borrelen, dit keer in het kader van de verjaardag van onze favo goedheiligman. Zet je pilsje en je pepernoten of je sinas en je strooigoed klaar, en kom om 20.00 gezellig meedoen.

4 december: Lezing Claartje Levelt

Op vrijdag 4 december komt hoogleraar Eerste Taalverwerving Claartje Levelt een lezing geven over het taalgebruik van kinderen. Deze lezing zal voor 16 leden fysiek bij te wonen zijn in het Lipsiusgebouw, en voor alle overige belangstellenden wordt er een livestream gedeeld. De zaal opent om 13.00, om 13.15 begint de lezing. Meer informatie over aanmelding volgt binnenkort op onze sociale mediakanalen.

8 december: Romanleesclub

Op dinsdag 8 december om 20.00 komt de Leidse Leesclub weer samen op Skype, om een roman te bespreken. Deze keer lezen we ‘Het geheim’ van Anna Enquist.

11 december: NNPakjesavond

Tussen sinterklaas en kerst, op 11 december, organiseert het NAP een boekenuitwisseling! Het is de bedoeling dat je een tweedehands boek koopt of een van je eigen boeken weggeeft. Het zou het leukste zijn als je het boek inpakt en er een briefje in stopt met je naam en eventueel iets over het verhaal. We komen op 11 december langs om boeken op te halen en te brengen! ‘s Avonds zullen we dan met z’n allen online borrelen en de boeken uitpakken. Zodra het schema bekend is laten we weten wanneer we langskomen! We kunnen helaas niet garanderen dat we langskomen, aangezien Nederland best wel groot is, maar we gaan ons best doen. Je kan je aanmelden via het formulier, doe dit vóór zaterdag 28 november.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScH23FnxeZRodLwKnVvRlY6Myd7X9yzWraQd5zvoTH2pJOpFA/viewform?usp=sf_link

15 december: NNPowerontbijt

Aangezien tot diep in de nacht praten over de wonderen van de Nederlandse taal, of samenwerken aan activiteiten, of simpelweg gezellig borrelen allemaal geen optie zijn in de tentamenperiode, pakken we het even anders aan. Op dinsdag 15 december gaan we gezamenlijk ontbijten! Pak je muesli, je boterhammetjes, je smoothie of je croissantje erbij, en leg samen met ons de bodem voor een dagje hard studeren. We beginnen om 08.30, maar voor wie het snoozen niet kan laten: later aansluiten mag ook.

17 december: Poëzieclub

Op donderdag 17 december om 20.00 komt de Leidse Leesclub weer samen, dit keer om de poëzie in te duiken. We bespreken de bundel ‘Onhandig bloesemend’ van Ramsey Nasr.