Poëzieclub

Op donderdag 29 april komt de Leidse Leesclub weer samen op Skype. Een week later dan gebruikelijk, in verband met de lezing van Rick Honings een week eerder. Vandaag bespreken we de bundel 'Xenomorph' van Jens Meijen.

Maandelijkse borrel

De eerste donderdag van de maand is het weer tijd om online te borrelen! Om 20.00 komen we samen op Discord om bij te praten onder het genot van een drankje.

Romanleesclub

Op de tweede dinsdag van de maand duikt de Leidse Leesclub weer de literatuur in op Skype!

Spelletjesavond

Op vrijdag 14 mei houden we weer een ouderwets gezellige online spelletjesavond, met de vertrouwde klassiekers zoals Among Us, Cards Against Humanity, en nog heel veel meer!

Q&A met vertaler

Het afgelopen jaar is het beroep van vertalers een paar keer in het nieuws geweest, en ook in college hebben we het er al wel eens over gehad. 'Echt' één op één vertalen kan toch helemaal niet? Hoe doe je dit dan toch zo goed mogelijk, waar let je op, en waar loop je tegenaan? […]

Poëzieclub

Op de derde donderdag van de maand komt de Leidse Leesclub weer samen op Skype om de poëzie in te duiken!

Professionele cocktailworkshop

Op donderdag 27 mei komt barman Gerrit Vlasma ons een online cocktail workshop geven. Gerrit is een ouwe rot in het vak, en zal ons de fijne kneepjes leren van 3 verschillende cocktails met dezelfde drank als basis. De ingrediënten zul je helaas zelf in huis moeten halen, het boodschappenlijstje delen we in de aanloop […]