Over NNP

Al sinds 1999 is Nieuw Nederlands Peil als studievereniging verbonden aan de opleidingen Nederlandse Taal en Cultuur en Dutch Studies aan Universiteit Leiden. We organiseren zowel studiegerelateerde activiteiten als ontspanning en vermaak – en wie zegt dat we die twee niet kunnen combineren?
Kenmerkend voor het NNP is de ongedwongen sfeer en de onderlinge solidariteit. Als vereniging die compleet door studenten zelf bestierd wordt voorzien we in borrels, boekenmarkten, educatieve en minder educatieve uitstapjes, lezingen, feestjes en studiesteun. Bovendien krijg je via je NNP-lidmaatschap korting op je studieboeken. Eens per jaar gaan we met zijn allen op reis naar het buitenland, en verder slaan we regelmatig de handen ineen met andere studieverenigingen, bijvoorbeeld bij het jaarlijkse talengala. Speciaal voor de eerstejaars organiseren we introductiedagen en het gezellige kennismakingskamp!

Corona

Door de coronacrisis is de gang van zaken momenteel anders dan anders, maar juist nu hebben we als vereniging veel aan elkaar.
Het bestuur heeft zich als voornaam beleidsdoel gesteld om zonder ook maar één corona-uitbraak via het NNP het jaar door te komen. We volgen de richtlijnen van het RIVM, en sporen alle leden aan om dit ook te doen.
Momenteel vinden er voor onbepaalde tijd helemaal geen fysieke activiteiten plaats. Dat gemis wordt gelukkig grotendeels goedgemaakt door onze levendige Discordserver, waar de online borrels, studie-uurtjes, en interactieve activiteiten (van bingo, quiz of thuisbezorgd-diner tot stoelendanswedstrijd) plaatsvinden. Via onze social media-kanalen dagen we onze leden uit met allerlei challenges, in whatsapp-groepen spelen we interactieve spellen, en met kerst hebben we zelfs een heuse boekenuitwisseling op touw gezet. Kortom: het is een beetje behelpen, maar we maken er wat van!

Bestuur 2020/2021 – Op Hoop van Zegen

Iris Kole – Praeses

Ik ben Iris Kole, tweedejaarsstudent Nederlands, en dit jaar ben ik de NNPraeses. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het algemene reilen en zeilen van NNP. Ik zorg ervoor dat alles goed verloopt binnen het bestuur en de vereniging als geheel. Verder onderhoud ik namens NNP het contact met de opleiding en de faculteit. Ik vind het onwijs leuk om met zoveel mensen in contact te staan en iets bij te mogen dragen aan onze mooie opleiding.

Sophie Bronkhorst – Ab actis

Mijn naam is Sophie Bronkhorst, tweedejaarsstudent Nederlands, en ik ben dit jaar de secretaris van NNP. Dit houdt in dat ik de correspondenties van NNP bij houd (zowel e-mail als per post) en notuleer tijdens vergaderingen. Ook houd ik het archief en de boekeninventaris van de vereniging bij; die zijn groter dan je misschien zou verwachten! Dus heb je een vraag of opmerking, schroom niet een mail te sturen naar nnp.bestuur@gmail.com.

Roy Vlieland – Quaestor

Ik ben Roy Vlieland, derdejaarsstudent Nederlands en dit jaar de trotse NNPenningmeester van het NNP. Mijn taak spreekt redelijk voor zich: ik beheer de financiën van de vereniging. Dat houdt in dat ik een begroting op stel, zicht houd op de uitgaven en inkomsten en subsidies aanvraag. Het is een heerlijke afwisseling om ook weer eens met cijfertjes bezig te zijn, zeker tijdens onze talige opleiding.

Inez van der Steen – Assessor Intern

Hoi, ik ben Inez van der Steen. Ik ben dit jaar tweedejaars student Nederlands en assessor intern voor NNP. Mijn functie houdt in dat ik, naast dat ik locaties voor activiteiten reserveer, de commissies aanstel en begeleid. Wil je meedoen met de Leidse Leesclub, de Hoogwater of de Nederlandse Activiteitenplanners (NAP) of heb je een leuk idee voor een commissie of activiteit? Stuur me een mailtje op nnp.assessor@gmail.com 

Mila van Nieuwenhuizen – Assessor Extern

Ik ben Mila van Nieuwenhuizen en ik zit alweer in het vierde jaar van de studie Nederlands. Als assessor extern heeft mijn functie twee kanten. Ik hou om te beginnen de sociale media van het NNP up-to-date. Dat betekent kortweg dat ik verantwoordelijk ben voor alle posts op onze Facebook- en Instagrampagina en dat ik de website bijhoud. Daarnaast vertegenwoordig ik onze studievereniging bij afspraken met andere verenigingen. Dat komt in de praktijk neer op veel vergaderen, veel deelnemen in commissies en natuurlijk: lekker socializen!