Over NNP

Al sinds 1999 is Nieuw Nederlands Peil als studievereniging verbonden aan de opleidingen Nederlandse Taal en Cultuur en Dutch Studies aan Universiteit Leiden. We organiseren zowel studiegerelateerde activiteiten als ontspanning en vermaak – en wie zegt dat we die twee niet kunnen combineren?
Kenmerkend voor het NNP is de ongedwongen sfeer en de onderlinge solidariteit. Als vereniging die compleet door studenten zelf bestierd wordt voorzien we in borrels, boekenmarkten, educatieve en minder educatieve uitstapjes, lezingen, feestjes en studiesteun. Bovendien krijg je via je NNP-lidmaatschap korting op je studieboeken. Eens per jaar gaan we met zijn allen op reis naar het buitenland, en verder slaan we regelmatig de handen ineen met andere studieverenigingen, bijvoorbeeld bij het jaarlijkse talengala. Speciaal voor de eerstejaars organiseren we introductiedagen en het gezellige kennismakingskamp!

Corona

Door de coronacrisis is de gang van zaken momenteel anders dan anders, maar juist nu hebben we als vereniging veel aan elkaar.
Het bestuur heeft zich als voornaam beleidsdoel gesteld om zonder ook maar één corona-uitbraak via het NNP het jaar door te komen. We volgen de richtlijnen van het RIVM, en sporen alle leden aan om dit ook te doen.

Door de versoepelende maatregelen rondom Corona zal zo veel mogelijk van de evenementen weer fysiek plaatsvinden op basis van het laten zien van een QR-code of door te testen voor toegang. Ondanks de nieuwe mogelijkheden zullen wij nog steeds onze Discordserver in leven houden om op een hybride manier leden de kans te geven thuis te kunnen blijven bij klachten en toch bij de vereniging te zijn.

Bestuur 2021/2022 – Komt Wel Goed

Goran Bouaziz – Voorzitter

Dit studiejaar ben ik, Goran Bouaziz, tweedejaarsstudent Nederlandse Taal en Cultuur, als NNPraeses hét gezicht van Nieuw Nederlands Peil. Uiteraard ben ik meer dan een gezicht alleen: ik onderhoud contact met de opleiding en de faculteit, hou zo nu en dan een praatje over de vereniging, zorg ervoor dat de overige bestuursleden elkaar niet in de haren vliegen en ben eindverantwoordelijk voor het algemene reilen en zeilen van de vereniging. Het is een eer en genoegen zo een bijdrage te mogen leveren aan de altijd bruisende gemeenschap der neerlandici!

Jip Schoonbeek – Secretaris

Hey, ik ben Jip Schoonbeek, ik ben tweedejaars student en ben dit jaar de secretaris van NNP. Ik hou de correspondentie van NNP bij, notuleer tijdens vergaderingen en zorg ervoor dat het bestuurshok op orde is. Ik heb ontzettend veel zin in komend jaar! Als je vragen hebt, kan je een mailtje sturen naar nnpbestuur@gmail.com.

Julia Laurens – Penningmeester

Hi! Ik ben Julia Laurens, tweedejaarsstudent Nederlandse Taal en Cultuur. Dit jaar ben ik daarnaast ook nog NNPenningmeester van Nieuw Nederlands Peil (NNP). Dat betekent onder andere dat ik begrotingen maak, bonnetjes spaar en de algehele financiën in de gaten houd. Ook doe ik boodschappen voor activiteiten, zoals de introductiedag en het eerstejaarskamp. Mocht je me willen bereiken, dan kan dat via nnpenningmeester@gmail.com.

Emma de Man – Assessor Intern

Ik ben Emma de Man en ben dit jaar alweer vierdejaarsstudent aan onze opleiding, maar jullie zullen mij vooral tegenkomen als assessor intern. Ik reserveer locaties voor onze NNPrachtige activiteiten, regel de leukste sprekers op onze lezingen en stuur de commissies aan. Ik ben enorm enthousiast om de vereniging ook dit jaar weer een succes te laten worden! Zie ik je dit jaar bij de Leidse Leesclub, NAP, de Hoogwater, de Onderwijscommissie of de kersverse NNPodiumcommissie? Of heb je andere ideeën voor activiteiten of commissies? Mocht je me nodig hebben, kan je mij altijd een mailtje sturen via nnp.assessor@gmail.com.

Sophie Chavernac – Assessor Extern

Hey! Ik ben Sophie Chavernac en ik zit in het tweede jaar van de studie Nederlandse taal en cultuur. Als Assessor Extern is mijn taak vooral het enthousiasmeren van leden om bij borrels en evenementen aanwezig te zijn. Dit doe ik door de sociale media kanalen up-to-date te houden of door gewoonweg een praatje met de leden aan te gaan. Ook ben ik verantwoordelijk voor het contact met andere verenigingen om samen te werken en mooie evenementen neer te zetten voor de leden. Mijn taak is dus vooral het verzorgen van gezelligheid binnen en buiten de vereniging. Mocht je mij nodig hebben, mag je altijd een mailtje sturen naar nnpromotie@gmail.com.