Commissies

Om het bestuur te ondersteunen en diverse activiteiten aan te bieden kent onze mooie vereniging verschillende commissies. Dit jaar draait het NNP met vijf commissies: de Nederlandse Activiteiten Planners, de Hoogwatercommissie, de Leidse Leesclub, de Reiscie en de Condicie. Hieronder zullen we kort de vijf commissies toelichten.

Heb je algemene vragen of opmerkingen over de commissies? Stuur dan een mailtje naar Alex, onze assessor intern: nnp.assessor@gmail.com. Hiernaast heeft elke commissie een eigen emailadres. Deze staan per kopje aangegeven!

Voor algemene vragen en opmerkingen kan je terecht bij onze secretaris Santino: nnpbestuur@gmail.com.

Hoogwatercommissie

De Hoogwatercommissie is de oudste commissie van NNP. Deze commissie vormt de redactie van het Hoogwater: het tijdschrift van onze vereniging. In het Hoogwater vind je verschillende soorten artikelen: van interviews tot columns, gedichten en tekeningen! Ook dit jaar is de commissie weer hard aan het werk om prachtedities af te leveren! Voorgaande Hoogwateredities zijn te vinden onder het volgende kopje.

Voor ieder nummer is de redactie opzoek naar inzendingen vanuit de vereniging! Heb jij nog mooie verhalen of gedichten in je pen zitten, of maak je liever tekeningen of foto’s? Allerlei soorten kunstzinnige werken zijn welkom! Mocht je liever anoniem in het tijdschrift komen is dit natuurlijk mogelijk. Stuur je creaties vooral op naar het emailadres van de commissie: hoogwater.nnp@gmail.com!

Hoogwateredities

Nederlandse Activiteiten Planners

De Nederlandse Activiteiten Planners, ook wel NAP in het kort, vormen de activiteitencommissie van NNP. Deze commissie is ontstaan rondom de organisatie van de fameuze Gerard Reve Rave, waarvan we inmiddels al nieuwe edities hebben mogen meemaken, zoals de Hella Haasse Houseparty en het Piet Paaltjens Partijtje. Verder organiseert NAP gedurende het hele jaar verschillende activiteiten: van NNPubquizen tot borrels met de beruchte chocoladefontein! Als commissielid van NAP krijg je de ruimte om je creativiteit op verschillende activiteiten los te laten. Of dit nu een spelletjesavond of een dagje weg is, het is allemaal mogelijk!

Heb je een vraag of een suggestie voor deze commissie? Laat het dan vooral weten! NAP is te bereiken via het volgende emailadres: activiteiten.nnp@gmail.com. Je kan uiteraard ook terecht bij de commissieleden of bij onze assessor intern.

Bekijk de Agenda om te kijken wat er aan leuks op de planning staat.

Leidse Leesclub

De Leidse Leesclub is ontstaan vanuit het initiatief van Merel en Maarten omdat zij vonden dat er op de opleiding te weinig poëzie werd gelezen. Inmiddels is de Leidse Leesclub opgenomen als volwaardige commissie van NNP! De Leesclub komt twee keer per maand samen om literatuur te lezen. Eén keer om een boek te bespreken en één keer om een bundel te bespreken. Als commissielid van de Leidse Leesclub organiseer je de bijeenkomsten en kies je een werk uit om te lezen.

Wil jij graag ook een bijeenkomst bijwonen en meebeslissen over wat er wordt gelezen? Meld je dan vooral aan voor de maillijst van de Leesclub door een mailtje te sturen naar leeidseleesclub@gmail.com.

Bekijk de Agenda om te zien wanneer er weer een bijeenkomst is.

Reiscie

De Reiscie is onder bestuur Uitzinnig opgericht in 2022. Sinds het weekend weg naar Bergen aan Zee dat NAP in het schooljaar ’21-’22 organiseerde, gaat NNP elk jaar naast de Buitenlandreis ook op Binnenlandreis! De Reiscie is verantwoordelijk voor het organiseren van deze reis. Met een succesvolle start in Texel vorig jaar mag de Reiscie ook dit jaar weer aan de slag! De Binnenlandreis zal ongeveer drie dagen duren op een locatie ergens in Nederland. De leden van deze commissie kiezen de locatie uit, regelen het verblijf en bedenken leuke activiteiten voor tijdens de reis.

Heb je vragen, ideeën of suggesties? Mailtjes zijn welkom op het volgende emailadres: hetreiscie@gmail.com.

Condicie

Dit jaar debuteert als vijfde commissie onze nieuwe sportcommissie, de Condicie! Na een geweldig succes tijdens het voetbaltoernooi in Nijmegen mag NNP met trots het volgende Voetbaltoernooi der Neerlandici hosten in Leiden. Om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op dit toernooi en de sportieve geest erin te houden organiseert de Condicie naast trainingen voor het toernooi verschillende sportactiviteiten, zoals de Singelloop en de Swim-in! Als commissielid krijg je uiteraard ruimte om zelf ook nog diverse activiteiten te verzinnen en te organiseren! Je hoeft uiteraard niet in de commissie te zitten om mee te doen met de activiteiten van de Condicie!

Mocht je vragen, suggesties of andere leuke ideeën hebben voor deze nieuwe commissie? Stuur dan vooral een mailtje naar condicie.nnp@gmail.com.